2013. október 20.

A Keresztapa: online

színes, magyarul beszélő, amerikai gengszterfilm, 171 perc, 1972 (18)

Következő

szereplő(k): Marlon Brando (Vito Corleone) Al Pacino (Michael Corleone) James Caan (Sonny Corleone) Robert Duvall (Tom Hagen) Richard Castellano (Clemenza) Diane Keaton (Kay Adams) Talia Shire (Connie Corleone Rizzi) John Cazale (Fredo Corleone) Richard Conte (Barzini) Al Lettieri (Sollozzo) Abe Vigoda (Tessio) Alex Rocco (Moe Greene)

A gengszterfilmek legnagyobbika, világhírű színészek és rendező munkája, minden idők egyik legnagyobb szabású maffiafilmje, a Keresztapa. A történet bemutatja azokat az embereket és azt a gépezetet, ami az olasz maffiában gyökerezve, a világ leghatalmasabb és legrettegettebb hatalmává vált az Egyesült Államokban. Figyelemmel követhetjük a kegyetlen, gyilkos módszereket, amivel a Corleone család feje dolgozik. Tanúi lehetünk a hihetetlen összetartásnak, az érdekek és a félelem összetartó erejének, ami ezt a világot jellemzi. Emberek sorsa, élet és halál kérdése dől el Don Vito Corleone dolgozószobájában. Egyesek védelemért fordulnak a nagyúrhoz, mások hadüzenettel érkeznek. A rivális maffia, a Tattaglia család ugyanis végső leszámolásra szólította fel a Corleone családot. S a hadüzenet után az egész város lángba borul.

MEGNÉZEM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A világ közepe. magyar film,

színes, magyar ifjúsági film, 84 perc, 1979 szereplő(k): Helyey László (Mátyás király) Koncz Gábor (Gábor) Gyenge Árpád (Gyevi bíró) ...